Aardwarmte Rijnland bij RTV Katwijk en de Bollenstreekomroep

Afgelopen maandag- en dinsdagavond is Theo Voskuilen van Firan, een van de initiatiefnemers van Aardwarmte Rijnland, geïnterviewd bij radio-uitzendingen van RTV Katwijk en de Bollenstreekomroep. In het interview van RTV Katwijk wordt ook Maarten Prins van Greenport Duin- en Bollenstreek geïnterviewd. Hij vertelt over Aardwarmte Rijnland vanuit het perspectief van de telers in de regio. ‘’Aardwarmte zorgt ervoor dat één van de grootste kostenposten van bedrijven kan worden verduurzaamd en gestabiliseerd. Zo gaan bedrijven een goede toekomst tegemoet.’’

Het interview van RTV Katwijk focust op de recente ontwikkelingen rondom de realisatie van aardwarmte in de Duin- en Bollenstreek en de initiatiefnemers van Aardwarmte Rijnland. Noordwijk is namelijk geschikt voor het gebruik van aardwarmte als lokale en duurzame warmtebron. Het interview zoomt in op de vraag wat aardwarmte betekent voor de bewoners van de regio. ‘’Door aan te sluiten op aardwarmte gebruik je nog maar één twintigste deel van de fossiele energie om je huis te verwarmen ten opzichte van wat je nu gebruikt met aardgas,’’ vertelt Theo Voskuilen.

Ook wordt uitgelegd waarom aardwarmte een mooie kans voor de regio is en worden er andere voorbeelden van aardwarmte in Nederland uitgelicht. Maarten Prins: ‘’voor bedrijven is aardwarmte een hele mooie kans om te verduurzamen én het zorgt voor een stabiele energiebron voor een lange tijd.’’  Aardwarmte is een kans voor ondernemers en bewoners van nieuwe en bestaande wijken in Noordwijk om aan te sluiten op een betaalbare warmtebron, voor een stabiele prijs.

De regio laat zien dat ze enthousiast en geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen rondom de realisatie van de aardwarmtebron en het warmtenet in de regio. Door middel van de aardwarmtebron kan de regio onafhankelijk worden van gas uit het buitenland, en kan de regio van duurzame, schone energie worden voorzien. Warmte van hier.

Het volledige interview bij RTV Katwijk is te beluisteren via www.rtvkatwijk.nl/gemist-maandag/ bij het onderdeel Katwijk NU om 17:12.

Het interview bij de Bollenstreekomroep is te vinden onderaan deze pagina: www.bollenstreekomroep.nl/aardwarmte-stap-verder-voor-duin-en-bollenstreek/

Theo Voskuilen Aardwarmte Rijnland