Ook aansluiten op aardwarmte?

Een kans voor ondernemers, bewoners, verenigingen en de hele regio.

Lokale warmte uit eigen regio

Duurzaam en klaar voor de toekomst

Voor een eerlijke en stabiele prijs

Onafhankelijk van aardgas

Makkelijk en comfortabel

Aardwarmte voor jou

De gemeenten bekijken in welke wijken we huizen kunnen verwarmen met aardwarmte. Bewoners, bedrijven en andere organisaties krijgen de kans om zich aan te sluiten. En als alles volgens planning gaat, verwarmen we vanaf de winter 2027-2028 de eerste gebouwen met aardwarmte uit Noordwijk.

Eerlijke & stabiele prijs
Aardwarmte komt beschikbaar voor een eerlijke en stabiele prijs. Anders dan aardgas uit het buitenland. Zodat je weet waar je aan toe bent.
Lokale energiebron
Aardwarmte uit Noordwijk is lokaal en een onuitputtelijke warmtebron. Iets om trots op te zijn!
Makkelijk & comfortabel
Je cv-installatie wordt vervangen door een afleverset waarop de radiatoren in huis zijn aangesloten. Ook warm water voor de kraan, douche en bad wordt hierin bereidt. In huis hoef je geen radiatoren, vloerverwarming of kranen aan te passen. Wel zo makkelijk toch?
Klaar voor de toekomst
Met een aansluiting op aardwarmte is je huis, bedrijf of organisatie duurzaam verwarmd. Daarmee ben je klaar voor de toekomst en geven we de wereld samen mooier door.
Onafhankelijk van aardgas
Aardwarmte is een lokale en onuitputtelijke warmtebron. De aarde geeft het hele jaar natuurlijke warmte. Deze warmtebron is een kans voor bewoners en ondernemers om onafhankelijk te worden van aardgas uit het buitenland.
Previous slide
Next slide
Aardwarmte afleverset als vervanging van de cv-ketel

Aansluiten op het warmtenet

Om aardwarmte van de aardwarmtebron bij jouw huis of bedrijf te krijgen leggen we een warmtenet aan. Het warmtenet bestaat uit ondergrondse leidingen die het warme water vanaf de aardwarmtebron rondpompen. Bewoners, bedrijven en anderen die aansluiten krijgen een afleverset.

Je krijgt kant-en-klare warmte, zonder omkijken naar een cv-ketel én zonder ingewikkelde verbouwing. Een afleverset in je meterkast regelt het warm water uit de kraan en zorgt ervoor dat je huis of bedrijf comfortabel wordt verwarmd.

Wanneer kun je aansluiten?

De gemeente besluit in welke wijken een warmtenet wordt aangelegd en onder welke voorwaarden het warmtenet wordt aangelegd. Wanneer er in een wijk voldoende geïnteresseerden zijn voor aardwarmte, zal het warmtenet worden aangelegd. Wanneer je precies kunt aansluiten, kan dus verschillen. Wij hopen voor de winter van 2027-2028 de eerste aardwarmte te leveren.