Grip op je energierekening dankzij aardwarmte

In het NOS Journaal van 14 november 2023, wordt uitgebreid gesproken over de kansen van aardwarmte in Nederland. Het artikel en de uitzending benadrukken dat aardwarmte helpt grip te krijgen op de gasrekening voor huizen en gebouwen.

Namens de overheid, doet Energie Beheer Nederland (EBN) op dit moment proefboringen om te kijken waar aardwarmte gebruikt kan worden om huizen en gebouwen te verwarmen. Ze willen dat een kwart van de huizen vóór 2050 met aardwarmte worden verwarmd, aldus NOS. In Den Haag worden nu al huizen met aardwarmte verwarmd, en de bewoners merken hier eigenlijk niks van. Eén van de bewoners vertelt dat het enige verschil is dat er geen cv-ketel, maar een afleverset in de meterkast hangt.

In het artikel wordt verder genoemd dat aardwarmte waarschijnlijk een stabielere prijs heeft dan gas. Omdat de prijs voor een langere tijd kan worden vastgesteld, hebben bewoners die op aardwarmte zijn aangesloten geen last van prijsschommelingen op de internationale gasmarkt. Dat is goed nieuws voor mensen die hun gasrekening onder controle willen houden.

Lees het volledige nieuwsbericht van de NOS op: https://nos.nl/artikel/2497836-aardwarmte-moet-einde-maken-aan-hoge-gasprijs-voor-woningen.

In de Duin- & Bollenstreek is ook genoeg aardwarmte beschikbaar om duurzame warmte te leveren. Ons project Aardwarmte Rijnland zorgt ervoor dat bedrijven, woningen, kassen, verenigingen, scholen, hotels en restaurants in de regio kunnen aansluiten.

Met aardwarmte maken wij ons klaar voor de toekomst. Wil je op de hoogte blijven van Aardwarmte Rijnland? Meld je aan voor de nieuwsbrief op onze website. Daar lees je alles over de voortgang van Aardwarmte Rijnland, recent nieuws en kansen die aardwarmte biedt in de Duin- en Bollenstreek. Of volg ons op LinkedIn.

(Bron: NOS Journaal, 14 november 2023)