Informatiebijeenkomst 21 november over aardwarmte in de Duin- en Bollenstreek

Op dinsdag 21 november bezochten raadsleden uit Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk een informatiebijeenkomst over de potentie van aardwarmte in de regio. Aardwarmte Rijnland presenteerde tijdens deze informatiebijeenkomst de mogelijkheden van aardwarmte in de Duin- en Bollenstreek.

De bodem in de Duin- & Bollenstreek is geschikt voor aardwarmte. Met aardwarmte kunnen gebouwen en woningen van lokale en duurzame warmte worden voorzien. In Noordwijk is een geschikte locatie geïdentificeerd waar aardwarmte kan worden benut voor de verwarming en warmwatervoorziening in de regio.

De aanwezige raadsleden zijn enthousiast en stellen vragen over de locatiebepaling voor het warmtenet en de betaalbaarheid. Het komende jaar staat in het teken van verder onderzoek naar de benodigde stappen. Haalbaarheid in verschillende wijken en kosten voor bewoners en bedrijven worden bekeken. Aardwarmte wordt gezien als een onderdeel van een breder duurzaamheidsbeleid.

De gemeenten geven de voorkeur aan een gezamenlijk warmtenet ten opzichte van individuele warmtepompen om onder andere het elektriciteitsnetwerk minder te belasten. Hoewel er nog veel vragen zijn, streven de betrokken partijen ernaar om voor 2025 meer duidelijkheid te verschaffen over de mogelijke implementatie van het warmtenet in de Duin- en Bollenstreek.

Aardwarmte Rijnland ondersteunt dit initiatief van harte, met de focus op duurzame warmte die onafhankelijk is van gas uit het buitenland voor een eerlijke en stabiele prijs. De wethouders benadrukken daarnaast het belang van energiebesparing en isolatie als eerste stappen in de richting van duurzame warmte. Het volledige nieuwsbericht over de informatiebijeenkomst is te lezen via: https://www.blikopnoordwijk.nl/item/18321-komt-er-aardwarmte-in-noordwijk-wethouder-is-enthousiast

Wil je op de hoogte gehouden worden over Aardwarmte Rijnland? Meld je dan aan als geïnteresseerde via www.aardwarmterijnland.nl/geinteresseerd/. Je ontvangt elk kwartaal de nieuwste informatie over Aardwarmte Rijnland.