Geslaagde warmtebijeenkomst Aardwarmte Rijnland 23 mei

Op donderdag 23 mei organiseerde Aardwarmte Rijnland een succesvolle warmtebijeenkomst, waarbij verschillende partijen hun gezamenlijke ambitie uitspraken om de Duin- & Bollenstreek te verwarmen met lokale warmte. De bijeenkomst markeert een belangrijke stap richting een duurzame toekomst voor de hele regio. 

Tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond in Noordwijkerhout, werd als eerste het ontwerp van de hoofdwarmteleiding gepresenteerd. Daarna presenteerde Aardwarmte Rijnland de ontwikkelstrategie om aardwarmte voor de hele regio beschikbaar te maken. Hannah Saers van Liander gaf aansluitend een toelichting op het congestieonderzoek, dat inzicht bood in de uitdagingen en oplossingen voor de energie-infrastructuur.  

Een belangrijk moment van de dag was de overhandiging van de ambitieverklaring aan Berend Potjer, gedeputeerde van Zuid-Holland. De verklaring werd overhandigd door de aanwezige wethouders. Deze ambitie benadrukt de gezamenlijke inzet van de aanwezige partijen voor een aardgasvrije toekomst met behulp van aardwarmte. 

De aanwezigen, waaronder vertegenwoordigers van bedrijven, horeca, scholen, gemeenten, de provincie, woningcorporaties, tuinders en bollenkwekers uit de regio, kregen vervolgens de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende breakout-sessies. Deze sessies boden ruimte voor diepgaande discussies en kennisuitwisseling over de rol van aardwarmte in de energietransitie van de regio. De bijeenkomst werd afgesloten met een paneldiscussie onder leiding van de wethouders van de gemeenten Oegstgeest, Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen. 

We kijken terug op een dynamische middag waar we ons samen hebben uitgesproken voor aardwarmte in de regio. Wil je meer informatie over aardwarmte in de Duin- en Bollenstreek? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.