Jouw bedrijf aansluiten op aardwarmte?

Lokale warmte uit eigen regio

Duurzaam en klaar voor de toekomst

Voor een eerlijke en stabiele prijs

Onafhankelijk van aardgas

Makkelijk en comfortabel

Aansluiten als grootverbruiker op aardwarmte?

Voor een eerste inventarisatie of een aansluiting op aardwarmte haalbaar is voor jouw bedrijf hebben we meer informatie nodig over je warmtevraag en je locatie. Vul hiervoor het contactformulier in en stuur dit per mail naar contact@aardwarmterijnland.nl. We nemen contact met je op en bespreken graag samen de mogelijke vervolgstappen voor jou als grootverbruiker.

Wanneer kan mijn bedrijf aansluiten op het warmtenet?

Wanneer er in een gebied voldoende geïnteresseerden zijn voor aardwarmte, zal het warmtenet worden aangelegd. De gemeente besluit uiteindelijk waar en onder welke voorwaarden een warmtenet wordt aangelegd. Wanneer je precies kunt aansluiten, kan dus verschillen. Wij hopen voor de winter van 2027-2028 de eerste aardwarmte te leveren.

Veelgestelde vragen

Waar komt het warmtenet?

Het warmtenet wordt aangelegd vanaf de aardwarmtebron naar bedrijven en wijken die door de gemeenten zijn aangewezen. Bijvoorbeeld in de woonkernen van Noordwijk, Katwijk, Voorhout en Oegstgeest. Als in deze wijk voldoende geïnteresseerden zijn voor aardwarmte, zal het warmtenet worden aangelegd. Wij hopen voor de winter van 2027-2028 de eerste aardwarmte te kunnen leveren.

Hoe werkt de levering aan een woning of bedrijfspand?

Afhankelijk van het type warmtenet (hoge of lage temperatuur) vervoert een buis water van maximaal 120 graden Celsius onder druk van maximaal 25 bar naar de wijk. Dit warme water komt via een afleverset binnen. Daar wordt het verspreid door het hele pand, net zoals dat bij een centrale verwarmingsketel gebeurt. Het afgekoelde water van ca. 55 graden gaat via de afleverset weer terug het leidingennet in. De afnemers merken geen verschil, behalve dat er geen cv-ketel hangt, maar een afleverset. In de meeste gevallen is de omvang van een afleverset ongeveer de helft kleiner dan een cv-ketel. 

Is er altijd genoeg warmte voor iedereen? Hoe wordt dat gegarandeerd?

Ja. De warmteleverancier is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van warmte. Mocht één van de bronnen op het warmtenet niet functioneren, dan zorgen warmtebuffers voor het blijvend leveren van warmte.